23 Nisan 2008 Çarşamba

Buda benim ilk oğulum


Geriye ana memeleri kaldı kovanda bunuda ikiye bölebiliriz dedi hocam,bölmesekte seneye kuvvetli bir arı olur deyince kalsın dedim.


Bizim hoca ne topluyo acaba dersiniz armut zamanına daha var

Ey mubarek ne işin vardı en tepede alçaklar yakışmıyormu.

Başkalarının oğulu ufak fidelere konar bizimkide bahçedeki an uzun armut ağacının tepesine.Zorda olsa sağolasın Ali Kaya hocamızın sayesinde aldık.


Akşam ne düşünmüştüm sabah 9-30,da neyle karşılaştık.Balkona çıktım öğrencilerin geçiş törenini izliyordum.Oda ne annem başladı bağırmaya ama anlamadım, içime doğdu bizim arı oğul atmasın dedim bi çıktım dışarı baktım gökyüzü arı dolu ilk defa bir oğul görüyordum hemde daha yeni çıkıyor uğultuları acayib.İlk defa işim rasgitti bu sene.Hep başkalarının oğulunu izliyordum acaba bende bu anı yaşıyacakmıyım diye ve yaşadık çok mutlu oluyor insan. O anın heyecanıda başka.


Eğer fotoğraf makinasının hafıza kartı olsaydı ne mütüş bir görüntü yakalıyacaktım.Bu fırsatı kaçırdım.Kısmet bidahikine.Ana arı yeni ama eski anaya ne oldu.Herhalde öldürdüler. Oğulun heyacanıyla not almayı unuttum.Yarına kaldı şimdi sıkıştırıp çerçeveleri düzenleyib bıraktık.