7 Haziran 2011 Salı

Karniyol larva trasferi....



 Güzelim akasyalar açtı ve geçti biz faydalanamadık hava şartları ve arını gücü yetmedi.
 Yeni bir marangozla tanıştım işinin ehli yaptığı kovanlar hoşuma gitti.
 Mehmet ustanın yeni yaptığı 5 çıtalık ana çifleştirme kutuları.Şerbetli üsten kapağı açmadan verilecek şekilde tasarlamış.
 Şerbeti dolduruyorsun arının altan çıkmak için yer bırakılmış.Kışın dahi şerbet verme imkanı var bu şeklide.

 Bende iki adet ballık aldım on gün için de 10 tl zam gelmiş ballıklara.
 Bu sene yoğun talep varmış kovanlara çoğu siparişleri il dışına gidiyor.
 Dün yapmış olduğum larva transferlerin,den 20 tanesi tutmuş 4 tane tutmayana tekrar larva transfer ettim.Ali Türk abiden gelen son karniyollardan bir tanesindne yaptım transferi.Bunlar çıktıktan sonra diğer karniyol ana arıdan yapıcam transferi maksat arılıkde çeşitli ana arılarım olsun.
 Dün katatıtığım kolonilerimden bir tanesi iyice sıkışmışki son çıtaya ana ememsi dikemeye başlamıştı.Hemen alan verdik çalışsınlar bakalım.
 Erkek yumurta atan kolonilerden birisi.Anarısı çifleşip tekrar yumurta atmaya başladı ve şimdi 10 çıta mevcuta ulaştı.
 İlk kat koyduğum kolonim 19 çıta şuanda üçüncü katı çoktan atardım bu koloniye içinden yavurulu çıta aldım .Yeni ana arılara bölme yaptım.

 Diğer 19 çıtaya basan kolonim bununda bir kaç çıtasını aldık.


 19 çıtaya basan bu şekilde 3 kolonim var.Elimden ancak bu kadar geliyor yinede benim için büyük başarı diyorum.Diğer kovanlarım şuanda 10 çıta mevcutta bu sene bizim bölgede bnlarla bal almam zor güçlü kovanlardan ümitliyim.Geçen sezon sonu ustanın dediklerini dinlemedik boyumuzun ölçüsünü aldık.Eğer ana üreticem diye uğraşmasam şimdi çoğu kolonilerim 20 çıta mevcutlu olurdu.Bunada şükür diyelim çoğu usta arıcı arkadaşlarımız ovaya gittiler kestane balı alıcaklarına pek imkan vermiyorlar.

 Öğleden önce güzel polen geliyordu sonra hava biraz çiseler gibi oldu ısınmadı gitti bir türlü.

Arıların önlerini otlar kapladı biran önce brdan kaldırmalıyım yeniden düzenlemem gerekli sonra bahçeyi.Kestanenin açmasına şurda 10 gün var yok.