13 Haziran 2010 Pazar

ARILARDA DURUMLAR ÇOK GÜZEL GİDİYOR...


Geçen hafta arılara yeni tezgah yaptık.


Benim hafta içi kestiğim ballık ve ruşet kovanları hafta sonu Mustafa ve Şafakla beraber bitirdik.2 tam ballık,2 yarım ballık,4 ruşet yaptık şimdilik.




Mustafanın bir kovanı var bundada kendisi ana üretmek istiyor şimdilik benim arlığa bıraktık.
Şafak,ğın ise şimdilik arısı yok kısmet olursa sezon sonu şafağı,da arılandıracağız.



Genç arkadaşlarımda hayvan sevgisi ve çalışma üst seviyelerde bir şeyler öğrenmek ve yapmak istiyorlar bu zamanda böyle gençler çok zor bulunur.Aynı zamanda lise 2 sınıfa gidiyorlar okul hayatında çok başarılı olacaklarından eminim.




Benim arıların bulundugu tepeleri karşıdan resimledim.


Hurma ağacı arı sesinden inliyor.


Mangal yaptığımız yer bizim arıların olduğu yerden biraz daha yüksekde ve çok güzel seneye buraya bırakmayı düşünüyoruz arıları.

Bu gün hava çok sıcaktı bizimkiler akşamdan arılıktaydılar bende bu gun öğle saatinde orda oldum.Bu havada arıya bakamıcağımıza göre önce karnımızı doyuralım dedik ormanın içine çıktık.


Erol amca mangalcı arı ile pek işi olmaz.



Babam ben ve Selim kardeş.Babam önceden arı ne olacak diyordu şimdi ise benim işim arı diyor kamp ve gezmeyi çok sever.
Aytekinin daha çok ihtiyacı var yemeğe arılarla en çok o haşır neşir oluyor.Yarında bayburt yollarında garibim.Adamın tapulu yeri evi var ama ne hikmetse arı götürmesi yasak köylüyü rahatsız ediyormuş.Köy sınırlarının dışındaki arı ne kadar rahatsız eder acaba köylüyü.Aytekinlerin arısı köylüyü rahatsız ediyor başkasının arısı etmiyormu acaba imza atan sayın valiye ve muhtara bunu sormak gerek aslında.



Gelelim bu gune havalar kaç gündür yağıp yağıp açıyordu.Bizde dağa çıkmakta zorlanıyorduk.Komar balını dolduran arılarımdan bir tanesi.


Ne kadarda güzel gözüküyor sırlamaya başlamışlar.



Aynı kovandan bir başka çerçeve daha.Arıları görmeden rahat edemiyorum bu gün arıları gördüm kendime geldim.






Buda başka bir kovan üst katları doldurmuşlar 2. ballıkları istiyorlar biraz daha sıkışsın diyoruz.Bu günkü gözlemlerime göre kestanenin açmasına daha var tepelerde ama aşağılarda açmış.Şuanda böğürtlende açmış durumda arılar oldukca çok ziyaret ediyorlar.


Bizim metro dalaklı balı doldurmaya devam ediyor.Çok güzel bal gelişi varmış sabah akşamda öyleydi hava birden serinledi arılar vadi içine doğru kestaneye hucum etmeye başlamışlar.Mis gibi kestane kokusu geliyor artık kovanlardan.



Yabini hurma daki arılar.




Burası benim arılıktan baya aşağıda kestane ağaçları açmış vaziyette bizim arıların olduğu bölgede ise biraz daha var.Kestane kademe kademe açıyor buda arıları için çok iyi olsa gerek.Birden açıp geçmiyorlar çünkü.