15 Nisan 2011 Cuma

KAYSERİ YOLCULUĞU VE BU GÜN ARILARDA

Çarşamba akşam üstü bir işimizi halletmek için Kayseriye yola çıktık.Rotamız Giresun ,Dereli,Şebinkarahisar,Zara,Suşehri,Sivas üzerinden Kayseri ilk defa geçtim bu yollardan.
 Yol üstü hoşuma giden reimleri arabadan çektim.
 Kümbet yaylasına kar yağmış çok güzel bir manzara oluşturmuş.


 Osman ağanın heykelinin yanında bir mola verdik.


 Ben buradan 10 yaşlarında felan geçmiştim.Babam,amca oğlu Mehmet,arıcı arkadaşımız Aytekin Aydemir.Bakmayın böyle poz verdiklerine dışarsı buz gibi adam uçuruyor ruzgar.Gemerek dağın da gece kar yolu kaplamış tırlar yolda kalmıştı.

 Dönüş yolunda Erciyes dağında kar manzarası mütiş bir güzellikte.

Arıcı adam neye dikkat eder çiçeklere tabiki.Şebinkarahisar,da çok guzel çiçek mevcut demekki arıcılar buraya boşuna arı getirmiyorlar.
 Meşhur arıcı arkadaşımız telefonla diğer arıcı arkadaşlara iyi gaz veriyor.
Aynı zamanda fanatik avcı yolumuzda araba çarpmış tavşanı görünce durduk.Yazık olmuş bu zamanda tavşancağıza.
 Dünkü güneşe çiçekler açmak üzere kimileri açmış.Bu gun ise soğuk tepelerinde.
 Akşam üzere hava biraz ılımanlaştı bizde arıların durumuna dış çerçevelere bir bakalım en azından dedik.
Bu meftayı geçen yıl marangoz arkadaşım almıştı Camiliden iki ana arı.Bir tanesini bana hediye etti.Kendisi kabul ettiremedi kestirdi.Ben ise kabul ettirdim keşke ben de kabul ettirememiş olsaydım.7 çıta kışa girdi 3 çıta çıktı en son iki çıtasını da aldım.bir çıtaya düşürdüm.Bu zon soğuklarda son kalanlarda gitmiş.Moraller bozuldu tabiki.
 Diğerlerine geçtik biri dalağı indirmiş hemen buna bir petek verdik.

En güçlü arım bu kovan diğerleride böyle olsa ne güzel olurduya.Bunda benimde çok buyuk hatam var tabiki.
Ruşet de dalağı sarkıtmış şerbetliğin altına bir petekde buna verdik.Arılar ne yapsınki hava musade etmeyince.
 Diğer kovanlarımızda bu şekilde devam ediyor.Geçen hafta iyi sıkıştırmıştım kovanları.Şerbet takviyesine devam ediyorum aynı zamanda.
 Bu sene kovanlarım çok zayıf bunun sebebleri bence.1,geçtiğimiz sezon yaylaya giden kovanlar varroa ile geldiler mucadeleyi iyi yapamadım.2,ana üreticem diye kutu arılandırmak için baya zayıflattım usta demişti ama ana üretmenin zevkine varınca duramıyor adamda.




Bunlar Gebze den gelen kraliçeler.Bende iki adet karniyol f1 ler erkek yumurta atmaktalar.Karniyol erkek sıkıntımız yok daha doğrusu.Ali Türk abimizin aklınada çifleşmemiş saf karniyollardan transfer ana arıları bu şekilde değerlendirmek geldi.Şimdi 6 adet karniyol ana arıların çifleşmesini bekliyoruz.Bir adet karniyolumuz hala erkek atmaya devam ediyor.Diğerine yumurtalı çıta vermiştim onlar ana arının işini bitirmişler.
İşde böyle geçti bir haftamız daha bu çiçekde bizim bahçeden.