20 Mart 2009 Cuma

Karakovanımız Tamamlandı


Havalar çok değişken biranda ısınıyo sonra soğuyor.Güneş yüzünü az gösterdimi bizimkiler taşıya bildikleri kadar polen taşımaya başlıyolar kovanların önleri bile hep çiçek dolu.




Ben tarif ediyorum marangoz hanennin sahibi, Gökhan kardeşim,yapıma devam ediyor.Soba başında sıcacık yerde oturuyorum sağolsun arkadaşlar bana ellerinden geldikleri kadar yardımcı oluyorlar.Aralara deniz tutkalı sürüyor sonrada zımba ile birleştiriyor.



Gökay şimdilik zımpara işleriyle meşgul geleceğin marangoz adayı.Bir ev için ne gerekiyorsa hepsini büyük bir titizlikle yapıyorlar.Ayrıca ilçedeki çeşitli arımalzemesi satanlara kovan ve çıta yapmaktalar.Tabiki bu işlerden de anlamaları benim için büyük şans nasıl tarif ediyorsan o şekilde yapmaktalar.Kimi marangozlarda sen dersen de kendi kafasına göre veya baştan sağma yapıyolar.





Karakovanın son hali,sıra iyi huylu çalışkan,uysal ev sahiplerini yerleştirmekte.İnşallah sonuda iyi olurda zevkimize değer,gerçi bunun birde kardeşi var.Bu kovanın icadı olan abimizde maşallah çok iyi gidiyor bir aksilik olmasa yakında yanyana bahçede yerini alıcaklar.Hep bir karakovan hayalim vardı nasıl yapsam diye düşünüyordum patend,sahibi abimize çok teşekkür ederim.










Evimizin en küçük ve mahsum sakinleri.






Civciler gün geçtikçe büyüyorlar.Üç siyah,iki beyaz civcivimiz var şimdilik.Çok tatlı ve sevimliler yiyip içip uyuyolar.









Bizim diğer yaramazlar karınları doydu kardeş kardeş uyku keyfi yapıyorlar