2 Haziran 2009 Salı

Ne Yoğun İki gün




İki günüm çok yoğun geçiyor oğul üstüne oğul çıkıyor.Eğer mutfak penceresi arıların oldugu yere bakmasa bu iki oğulu kaçırırdım neden derseni bu sefer bahçede biraz daha yukardaki ağaca konmuş orayı görme şansımız yoktu.Sabahları kahvaltıda benim yüzüm arıların olduğu yöne dönük genelde sabah çıktı oğullar 9 ile 10 arası hepsinide görme şansım oldu.Dağda bir oğul tuzağımız vardı onada oğul girmiş.Gece almaya gitti Necati birde arıyo beni domuz yiyo adamdan da kaçmıyo diye ne oldu avcı korktunmu.Adama macerelazım.



Bu oğulu nasıl aldırdım bu adamlara arıdan korkuya arabanın içine kaçtılar.Ben maskesiz duruyorum arı bana bir şey yapmıyo bunlar elini kolunu salladıkca arı hucum ediyor.Birini gözünden soktu dahada tırstı arıdan.


Çıkan oğulu Gökhanla beraber aldık ilk kez bir oğul alıyor.Arıcılıkla alkası yok.Meşhur arıcı sonra geldi meşhur arıcı sonra geldi maskeyi ona giydirdik.








Dün aldığımız kütükden çıkan ikinci oğul kütüğün arkatarafındaki ek koanı da aldım.içindeki mumları da bu oğula aktardım.İki kapalı yavru vardı.Dün ana arıyı görememiştim korkmuştum acaba ana arıyı diğer kütüğe mi verdik diye bu sabah baktıgımda ana geziyordu gayatte sağlıklı.





Dün iki ana birden çıktık tan sonra kütüğün son hali.Ana memelerinin ucu açılmıştı bir ara baktığımda.




Nihayet arıcı geldi bir eve mutfak dolabı takmaya gitmişti.Oğul çıktı diyince dolabı anında montelemiş çabuk diyomuş kalfaya başka zaman olsa gelmezdi akşama kadar.İş bitmedi diye ,ey arı neler yaptırıyosun insana.






Neco nun geldiğide iyi oldu.Adamda erinme nedir yok her yere anında gider.Dedik yukardaki ağaca attı oğulu ordan aldık ben bir bakayım dedi iyikide baktı aynı anda iki ana çıktı demekki aynı yere yine kümelenmiş arılar.Onuda aldık Vecdi abinin gönderdiği kütüğe koyduk.Ben ilk başta pek inanmıyodum ama bu gün baktım petek örmeye devam ediyo arılar kovanı terk etmemişler.Hayırlısı diyelim.










Önceden mum yapıştırmıştım tavana bu sabah baktım mum şişiyor resimlermek aklıma gelmedi. Demeki ana arı var içerdeki arılar hala bu kütükde.






Hehe buda ne taflan zamanına daha var.Bir tel açldı sabah dedi arı yine oğul attı.Bende marangoz arkadaşla beraber muhabbet ediyoruz dedim kovanı al haydi.Demekki bizim kütükdeki ana arılar hep bir çıktı sonrada kütüğü terk ettiler.Dün iki tane birde bu gün etti üç oğul.İşin ilğinç yanı sabah kahvaltı yaparken oğul gibi çıktı arılar sonrada kütüğün ağzına küme oldular dedim oğul çıkıyo çıkmadı.Bende sandım ana arı çifleşmek için çıkıyor ana memeden çıktığı gün çifleşmeye çıkarmı diyede soru işareti kaldı kafamda.



Arkadaşım testereyi aldı çıktı taflan ağacına dünde buna atmıştı.Önceden armut ağacına atıyordu.Şimdi ise daha yukarı geldi taflan ağacına attı iki oğuluda.Bu ağaç biraz daha alçak.




Oğul konan dal kesildi artık kovana konulacak yer aranıyor.




Getirdik kovana iki şişmiş çıta diğer arılar olmadığındna ballı çıta veremedik.İlla şerbet ver öyle girsinler kovana ben diyorum silkele neyseki şerbet vardı hazır verdik dediğini yaptı.Rahatlamıştır artık heralde.


Kütüğün sabahki hali sabah arılar oğul verir gibi çıktı bir daha geri döndü neden acaba amaçları nedir anlayamadım.Aradan 2 saat geçti tekrar oğul verdi.


Kümes yapmak amacı ile arıları taşımıştık kümes yapmaya fırsat kalmadan arılık yine doldu kötüde olmadı çok güzel oldu.Ana arılar çifleşsin yumurtaya başlasınlar bir leştiririz oğulları olmasa.Şimdi oldu dört oğul üç tanesi burada bakalım daha çıkıcakmı.