16 Haziran 2008 Pazartesi

YAYLA MANZARALARI







Bu arıcı vatandaş gelmiş bu boşluğa evi kondurmuş arıcılık yapıyor.



Bu arıcıda bizim köye yakın bir yerde kışlamıştı şimdi kendi köyünde.







Sisdağının bir başka görünümü.


Sarı orman gulleri yeni açıyor.Orman gulu bakımından çok zengin bir bölge.





Yaban taflanları yeni açmaya başlamış.Bu bölge orman gulleri bakımından çok bol 20 gun önce gelebilseydim daha canlı olurdu şimdi geçmiş çoğu.

Bu üsteki resimlerdeki yerler arı için çok guzel ruzgarda almıyor.Bir tehlikesi ise ayı olabilir.Şimdi bile arı gözüküyor orman gullerinde yakınlarda arılık olmamasına ragmen.Bir kaç arılık var oda çok aşağılarda oralarda çiçek yönünden aynı zenginlikde.

Ey gidi ey babamın işi icabı kuçukken bende gelirdim bu dağlara ozamanlar bu yaylalarda koyun surulerinden geçilmezdi.Şimdi ise bir iki suru ancak görebildim.










Buraya derler Alaca daha ilk haftası fazla kalabalık değil ama yinede obalar,daki insanlarımız eksiklerini görmek için alış veriş yapmakta.





Set şeklinde gözükenler mevzi zamanla dolmuşlar.Anlatılanlara göre bir zamanlar burda mevzi kazılarak düşmana karşı savaşılmış.


Bu taş hemen usteki mevzinin karşısında kalıyor üstündek izler kurşun izine benziyor.



İnsanlar yaylalara çıkmaya başlamışlar.


















Bu karşıdaki dağlar sisdağları.Bu resimleri özellikle sayın Şenol Zihni hocam için çektim benden kışın istemişti ama ancak şimdi yerine getire bildim.Bizde söz ağızdan çıktımı yerine gelir sayın hocam gurbetten memleket özlemini az çok bilirim İnşallah beğenirsiniz.Dağlar çok güzel keşke herkes buraları görüp gezebilse.








Bu su dağın altından çıkmakta yandaki değirmen surekli çalışır durumda.Su içilir çok guzel bir su.Doğanın bir mucizesi olsa gerek.