30 Mayıs 2009 Cumartesi

arılara ilk ziyaretimiz


Sis dağlarında kar kalmadaı artık.Bu gün hava çok sıcaktı gerçekten benim arılar aşağıdaki vadide ama arılar bu kara avuya kadar çıkmışlar.



Kahraman dere ağaçlandırma projesi diyolar ama ortada doğru dürüs bir şey göremiyorum artık kahraman dere ve kırmızı benekli alabalılarda kalmadı.Biz insan oğlu her şeyi ne çabuk yok ediyoruz.Sonrada vaybe bu derede ne alabalık vardı veya ne ağaçlar vardı diye iç geçiriyoruz.





Bu günüm arıların yanında geçirmek için yollara koyulduk 26 km ama yolların bozok olmasından dolayı 1 saat de zor varıyoruz.Arıları gece getirmiştik çevreyi görmek nasip olmamıştı bu gün görmeye gittik.



Yabani taflanlar mis gibi kokuyolar kimi yerde geçmiş kimi yeni açmakta.


Çok mahsum aklından neler geçiyor kimbilir.Büyük şehirlerdeki akranlarının imkanlarının hiç birine sahip değil.Biz gelirken bacak bacak üstüne atmıştı yaklaşınca indirdi utandı heraldeki bende bu pozu kaçırdım.


Beşiktaşlı bir oğlak bende resimledim.Her şeyin küçüğü sevimli oluyor.



Güzelim derelerimiz yok oluyor bu vadi üstünde üç tane hidro elektirik santrali yapıyolar.Bu da deredeki çok az sayıda olan kırmızı renkli alabalıkların sonu oluyor tabiki.




Benim arıların bulunduğu Kahraman köyüne az kaldı özlemişim arılarımı.Yollardan döne döne yükseliyoruz.Aslında manzara çok güzel ama dijital makina olmadan telefonla çekilen resimlerin kalitesi bu kadar oluyor.Yollar çok berbat.

Musatafa abinin zayıf kalan 8 kovanı benim kovanlarla yan yana. Üstlerine notlar yazmış kimi şerbetlencek ilğinç geldi bana.



Üsteki arıların çoğu kata çıkmış.Arıları iyi toparlamış.



Arıların üstünden gözüken vadi arılara çok yakın ılhamur ağacıda çok sayıda.Her çeşit bitkiyi bulmak mümkün.



Arıcılığa nasıl başladığını anlatıyor benim gibi bir kovanla başlamış şimdi 25 ütünde kovanı var. Emrah diyor eski arıcılara bir şey soruyorsun adam bir şey anlatmak istemiyor ne hikmetse millet bildiğinide saklıyor.Ya Emrah ne yapsın diyorum internet olmasa bu güzelim zevkten mahrum olurduk heralde.


Benim arılarım sondaki dört kovan birinin katını götürmeden atmıştım diğerinide cuma günü Mustafa abi tarafından atılmış. Arılarımın olduğu yer çok güzel benim içinde arılar içinde iyi oldu.



Kahraman köyü eski okulu şimdi köy namına dernek gibi bir şey olmuş.Babam da keyifler yerinde arıcılığıda öğrenmeye başladı yavaş yavaş.


Benim arıların yantarafında bir arılık bu gibi çok sayıda arılık mevcut köy ve vadi içinde.İnsanlar başka ne yapsınki buralar daki insanlarımız çok fakir önceden orman varmış şimdi oda yok geçim zor tv ahkem kesenlerin gelip bu insanları görmesini isterdim sadece burası için değil çoğu orman köylerimiz aynı durumda.