10 Nisan 2009 Cuma

Kütüğün Son Durumu Ve Yeni Evleri hazır


Geçtiğimiz hafta gece telefonum çaldı açtığımda telefondaki Erzincanlı arıcı Vecdi abimizile tanışma şerefine eriştim.Kendisiyle ilk konuşmarağmen kendisiniz çok sıcak kanlı insancıl biri oldu anladım.Bizim kütük kovanın atacağı oğulun evini hazırladım kargoya verdiğini bildirdi bu gün öğle üzeri kargodan tel geldi ve gittik karakovanla,ana arı yetiştirme kovanlarımızı aldık.Kendisine bu güzel hediyelerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.





Çift girişli ana arı yetiştirma kovanı istenilse ortadan ikiye bölünerek çift ana arı yetiştirile bilir.


Şimdi üç ana arı yetiştirme kovanlarımız birde karakovanımız var.Görenler soruyor senin bu kadar arınmı var ne yapacaksın diye kim bilir berki olur.Artık kütükkovandan çıkan oğulları bunlara doldururuz daha iyi gelişirler.



Geçen seneden taktığım mumlar pek yapışmamıştı çıtalara bende araba aküsünden çektiğim iki kablo ile biraz yapıştırmak istedim iyide oluyor ama benim mumlar biraz esnek olmuşlar kırıla biliyolar.





Mahallenin afacanı benden meraklı bakıyo inceliyor birde poz veriyor.



Bu 28, kütüğün ana vatanından geldi ana arısı çalışması gayet iyi.Nedense ben resim çekiceğim zaman azalıyor arılar.Neden adının 28 olduğuna gelince Bunun ana arısıda bizim memleketten gitme ondan dolayı Ali abi adıı 28 koymuş bazan soruyor 28 ne alemde diye bende gebzeli koydum durum gayet iyi.








Meşhur kütüğümüz yağmurla bereketle geldi.Geldiğinden beri yağıyordu yakından inceleme fırsatım olmadı bu gun yağmurdurdu fırsattan istifade biraz bakayım dedim.


















Ne çabukta alışmışlar yerlerine değilmi.Polen taşımaya başlamışlar.

































Bundan sonra kütüğün son durumlarını buradan takibe devam ediceğiz.Şuan da hali vakti gayet iyi çalışmaya devam bir oluyorki polenli gelenlerin sayısı artıyor.









Yol kenarında rasladığım bir çiçek topluluğu.



















Sarı bir çiçek arılarda ziyaret ediyor polen bakımından zengin heralde.










Arıların yan tarafındaki bahçede sarı çiçeklerden çok fazla var.

















Bu resimleri yayınlar ken güneş yüzünü biraz daha göstermeye başladı hayırlısı ile bir düzelse havalar.