8 Mayıs 2010 Cumartesi

Yeni arı yeri ve arıların bakımı.


Orman gülleri açmış köy içlerindeki geçmek üzere,orta kısımlar yeni açıyor,daha yukarları açmamış.


Yabani döngel çiçekleniyor.





Bizim arı koyacağımız yerin karşısı sis dağı kar gözüküyor tepelerde.Mütiş bir doğa var burada,arının hiç yiyecek sorunu olmaz.

Şuanda çevreyi değerlendiri yor arıcı arkadaşlar.Ayaktaki babam,sol baştaki Aytekin 100 kolonisi var,ortadaki Selim 15 yakın kolonisi var,en sağdaki az bir yanı gözüken meşhur arıcı Nuri,neden meşhur derseniz adını çok duyuyordum tanışmak bu gün nasip oldu.Nuri abi,nin 200 üstünden kolinisi var.Arıyı getirelim diyoruz bizim arılar hazır değil diyolar havanın yağmasından korkuyorlar.Arıya şerbet veremeyiz diyolar.Benim öyle bir derdim yok arılarımın çoğu kata çıkmak üzere.




Arılarımızı koyacağımız tezgahları hazırladık.Burası kestane zamanı bembeyaz oalcak.Şimdi kara avular açmış durumda,yabani döngeller açıyor,köy içi ise kiraz ve elma ağaçları çiçekli.Benim biran önce arılarımı buraya götürmem gerekli.Arkadaşlar ise orman gülünden bal beklemiyorlar onların hedefi kestane.


Kafkas analı kovanım bu ara çok asabi her nedense.Duman işlemiyor kovandan dışa doğru akıyor.Dünkü bakımda acayip iğneledi beni.






Meşhur kütüğün ilk ana arısı yaşamaya devam ediyor şimdi 20 çıta iki katlı.Artık ballık istiyor.Üsta katta ana arıyı yumurta atarken yakaladım.


Karniyol melezlerimden birisi şimdilik 13 çıtada üste verdiğim ham mumları şişirmişlerdi.Bende onları aşağıya aldım ana yumurta atması için.Alttan iki çıkmak üzere olan yavruyuda yukarıya



Bu kovanıma daha önce ham mum vermiştim mumu parçalamışlardı bende aldım.Sonrada hemen peteği asmışlar örtü bezine.Bu kovanım kışdan çıkarken ana kesmişti Hasan Çınarlık hocamın verdiği anarı ile kurtardık kovanı.Şimdi 10 çıta oldu kat istiyor artık.


Yumurtalı peteği metro kovana verdim, mum dan tasaruf zamanı.



Benim metro biraz yavaş gidiyor her nedense.