20 Ağustos 2011 Cumartesi

Ana arı üretimine devam..

Bu küçük kutu baya bir uzun yoldan geldi.Gönderen ve getirene çok teşekkür ediyorum.Kolay değil uykunun en tatlı saatin,de bunu arabaya vermek için kalkmak her kes kalkmaz anlıcağınız.Saf karniyoldan yumurtalı bir çıtayı doğrayıp bize ulaştırdı.Bende elimden geldiği kadar değerlendirmeye uğraştım.
Bunlar ilk yaptığım transferler zayıf başlatıcı kovan olunca böyle oluyor.10 çıta bir arıyı böldüm ben ana arısını hangi tarafa koyarsam bütün kabile oraya intikal etti.Bende en sonunda ana arısıyla 2 çıtasını evin bodrumuna hapsettim.Beni baya uğraştırdılar yoksa işim çok kolay olucaktı.Biraz moral bozukluyla başlasakta sonu iyi olacağa benziyor.
 Babamın elindeki ikinci gün yaptığım transferler 4 tanesi hariç hepsi tutmuş.
F1lerden yaptığım transferler bunlarda bana göre safa yakın bunlardan 3 tanesi çifleşmiş ve yumurtaya geçmiş.Bunlar kutularda olanlar ruşetleri kontrol etme fırsatı bulamadık henuz.




 İlk kızımızı boyadık ve evine salı verdik.

 Geçen bir arkadaşıma ana arı verdim arıcılığa yeni başladı demezmi bunlar eski ana arımı nerden anladın dedim boyalıda ondan dedi.Ana arı boyamak çok zor olmasa gerek.
 Çifleşen ana arılardan iki tanesi sarı kuşaklı çıktı diğeri siyah.Aslında çoğu siyah çıkıyor.



 Ortadan bölmeli 6 çıtalık beş ruşet yaptırdım.Ön taraflarını kendim ortadan ikiye böldüm.
 İlk önce bezir yağı sürdüm bir kat daha boyayıp birde önleri farklı renklere boyadımı işlem tamamdır.Bakalım nasıl olacak kullanışlı olurmu.

 Siyah böğürtlen ekşi bir tadı var konbostosu güzel oluyor.
 Geçem yağan sağanak yağmur biranda evin öündeki derenin taşmasına yol aştı.