19 Mayıs 2014 Pazartesi

Yayla serüveni başladı..

 Müdür bizim arıların sakinliğini izliyor.Hava kararır karamaz da ağızları kapanıp yolculuk orman gulu ve kestane olduğu bölgeye.
 Nasıl Giresun eko tipi diyorum işde tam diyor Giresun ekotipi :)))
 Arıların içeri girmesi bekleniyor.


Ve yolculuk başladı orman gulune çıktık ayın 10 da ama orda fazla durmadık.Bu sene gidişat pek iyi değil arılarda mum kabartma yok gelişme durdu dışardan pek bir şey gelmiyor.
Dört gün sonra arılar tekrar yer değiştirdi Erzurum yolcusu oldu.Arıla burda hazırlanıp güçlü olanlar tekrar kestaneye gelicek.

 Arılardan üç gün sonrada ben geldim polen gelişi süper arılar şerbete ve keke baktıkları yok.

 Sabah kahvaltısın da sucuk yumurta sonra iş başı yapıldı.



 Bu canlılığı özlemişim köyde bu durum yoktu her verdiğim mum arılar tarafından paramparça ediliyordu.Sabah bir tur mum geçtik akşam üstü tekrar aynı durum.
 Söğütler müthiş polen kaynagı bir 10 gun daha devam eder havada güzel olursa bize yeter.

Yer bakmak için bu tarafa gelen şifa peteğin sahibi Mustafa Topçu ziyaretimize geldi.Aytekin arıların nasıl mum kabarttığını gösteriyor.
 Aytekin müdürün yeni işcisi Mehmet bey.
 Kalabalık akşam yemeğide güzel oluyor özlemişiz bu ortamı.

Uzman arıcı Nuri beyin arıların dan bir tanesinin görünümü.Altın daki 6 çıtalık üstüne 7 çıtalığı koymuş sonrada bunun kapağı buna nasıl uymaz diyor.Bu model benim balkon modelim diyor.
 Akşam kuzine başında çay sohbeti güzel sarıyor bir yandan çayımız demleniyor.
 Balık bol akşam menusu balık suyun soğuk olmasından balıklarda lezzetli oluyor.
Aytekin müdürün arılarının olduğu bölüm ona göre Filistin bölgesi arı sesi az geliyor bizim taraf İsrail bölgesi uğultudan yıkılıyor.
 Babam gölgede dinleniyor artık emekli oldu arıcılık,dan yemek işlerine  bakıyor.





Gelmeden önce sabah kahvaltısını yaptık,Arılara son düzenlemeleri yaptık akşam üstü yola çıktık.Çerçeve mum bitti ben hiç bu kadar tahmin etmemiştim.İnşallah bu şekilde giderse arılar tavan yapar diye düşünüyorum.