13 Kasım 2007 Salı

RÜTÜBET




Havaların soğuk ve yağışlı gitmesinden dolayı kovana bakamamıştım.Bu gun baktıgımda malasef kovanın içi ile örtü tahtası bu haldeydi.Yağmurlu olduğundanmı ne acayib rütübet yapmıştı.Bende örtü tahtasını aldım yerine kot kumaştan örttüm budaha iyi oluyormuş görücez bakalım.Bizim burası çok çiselik burda arı olmaz diyorlar inşallah haklı çıkmazlar bunlar arıcılıktan anlayanlarda değil.

4 yorum:

İSMAİL KOCA dedi ki...

Merhaba
Polonyada,kanadada oluyor.çok yağışlı Almanyada oluyor.sıcak israil de oluyorsa giresunda da olur.Rize sizin ordan daha yağışlıdır.Herkesin dediği gibi ekotip-yerel arı olacak.
Hoşcakal
İsmail Koca

Unknown dedi ki...

Hocam haklısında daha yerli arımı kaldıki.hemde bunu yok eden devlet sagdan soldan getirdiği arılarla.kendi degerlerimizi nasıl yok ediyoruz.bize ne aslında italyanından mugla arısından her şey kendi olduğu yöreye hastır bence.

murat dedi ki...

sanırım kullandığınız malzemeden dolayı bu durum oluştu, örtü tahtasını kaliteli bir malzemeden edinirseniz bu durumla karşılaşmazsınız (mesela tahta kestirip koyarsanız bu durum olmaz), o resimdeki malzeme yaz ortasında dahi küflenir.

Unknown dedi ki...

Haklısın kontrplak tan yapılma hazır almıştım.Aynısı Hasan hocada varmış onunkilerde aynısı olmuş.suyu tutu yor kntrplak bundan oluyor.