17 Nisan 2009 Cuma

HAVA AZ ISINDI KIZLAR KIMILDADI


Kuzune,de invet şerbet yaptık arılara vermeye hazır.Hava düzelirse şerbetlemeye devam.











Arıları izlerken nerden geldiyse geldi elime kondu beni çek diyor sanki bana bu arada polenle gelip yere düşen arılarda oluyordu yorgunluktan heralde.




Havalar bir tür
lü düzelmedi gitti bütün arıcılar memnun değil bu durumdan sordugum kadar.Bende o kadar beslememe rağmen fazla bir ilerleme göremiyorum.Bu gün güneş biraz yüzünü gösterdiyse,de hava yinede soğuktu arılarda alıştıki havaların yağmurlu ve soğuk geçmesine az cık güneşi kaçırmayalım dediler.Güzel polen taşıdılar ilkindi vaktine kadar.

3 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Emrah arı kışa nasıl girerse baharada öyle çıkıyor bunu iyice anladık.

Şimdi zayıf arıyı ne kadar beslesende gelişecegi miktar bellidir ve yavrununda çıkma süresi var. Üç, dört çıta arı ne kadar gelişebilir, hiç bir zaman gelişmesi 10 çıta arıyla kıyaslanamaz. 10 çıta arı bir tur yavru yapsa,15 çıtayı geçer, 4 çıta arıda bir tur yavru yapsa yüzde 50 artıralım ve içindekilerde ölmese bile yapacagı 6 çıta arıdır. Bunları artık çözdük seneye seninde baharda çok güçlü arıların olacaktır. Kolay gelsin.

Biz 20-25 senede buraya geldik sen iki senede neler istiyorsun neler::))

Unknown dedi ki...

Ali abi buradan şunu da öğrenmiş oldum bahar bakımını yazdan yapmak gerekiyor.seneye bu yazdan hazırlamak gerekli.

Adsız dedi ki...

Selamlar Emrah kardeş,

Arını beslemeye devam ediver. Az kaldı arın coşacak seni bile şaşırtacak ama havalar ısınsa biraz.

Bana göre senin arında problem yok, sadece beslemen gerek o kadar daha nisanın 19 undayız. Hava sıcaklığı 20 dereceyi görse senin arıların da alt katı doldururdu. 11 dereceydi mesela bugün sahilde.

Kolay gelsin.