20 Ağustos 2010 Cuma

Bu yılki serüvende böylece bitti...!



Bu yılki serüven böylece bitti Çarşamba sabahı arılar Erzurum dan memlekete dönüş yaptı.Durumlar hiç de iç açıcı değil çoğu arkadaş memnun değil bu sezondan.






Sağolsun arkadaşlar Selim,Aytekin,amcam ve babam kovanları yeni yerlerine yerleştirdiler bundan sonrası bana ayit artık.


Bu sezon hiçde beklediğim gibi geçmedi havaların kurak gitmesi birde bulundugumuz arılıkda 600 yakın arı olunca durum pekde iç açıcı değil.Birde biz yaylaya geç gittik buda etkileyen faktör tabiki.Gelecek sene için tecrübe ve çevre edindik yeni arkadaşlar tanıdık en buyuk artı yönü bu benim için.


Selim arkadaşımızın arıları bir seferde Aytekinin arılarını almaya gidicekler.



Bu meme neder seniz arıcı hatası desem.Biraz eceleci bir yapımız var araya çıta girdiğimizden bu meme dikilmiş ve ana arısı çıkmış.Tabi biz diğer işlerle uğraşırken bu olayı fark edemedik.Birinci gün ana arıyo gördük alamdık ikinci güne ise geç kalmış bulunmaktayız.Sayın Ali Türk abinin hediye gönderdiği f1 ana arılardan birisi sizlere ömür oldu artık.









Benim karniyol f1 lerden yaptığım 8 trasferden 6 tanesi tuttu şimdilik.İlk başta çok zor gibi gözüküyordu yaptıkca insanın eli alışıyor tabiki.Daha çok ekmek yemek gerekli bu işde.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Emrah kardeşim,

EĞER bir daha Erzuruma gideceksen en geç 25 hazıranda orda olmalısınBEN BU SENE ÇOK İYİ VERİM ALDIM AMA YOĞUN OLARAK BAL GELİŞİ 1-15 TEMMUZ TARİHLERİNDE GELDİ SONRASI 12 GÜN SÜREKLİ YAĞMURLU OLDU VE SOZON GERİ DÜŞTÜ ,İYİ RAMAZANLAR.

Unknown dedi ki...

Salih abi,dediğin gibi erken gitmek şart seneye ya kısmet sanada hayırlı ramazanlar.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Emrah yavrulu olan çıtaları paket olarak düşünürsek bu çıtalar hiç bir zaman bozulmamalı. Araya çıta girdiğinde kovanı ikiye bölersin bunu defalarca yazdık söyledik fakat insanların başından bu hadise geçmeyince anlatımlar havada kalıyor.
Son bahardayız kovanlardaki beyaz peteklere arı bal bile koymuyor bunu metrolardan bir çıtada daha iyi anlatacam, yükleme yapıyoruz şu an. Elimizdeki geçen seneden kalan balları bekletmektense sulandırıp metrolara veriyorum, dolan çıtalarda kutu gözlerine gidiyor. Öyle bir çıtaya denk geldimki beyaz olan bölmeye şurupluktan çektigi balı koymamış.

Bu arada karniyolla klasik arıcılık yapılmaz, sana yardımcı olan kişiler bildikleriyle yardım ediyorlar, eski bilgi ve malzemelerle bizde daha önce karniyolu kullanamadık, iki kat kuluçkalık eskiden bana oldugu gibi, şimdi herkese tuaf geliyor, fakat bu arıya geniş alan gerekli, zaten bal içinde tüm arılar için mevcut lazım. F1 için üzülmene gerek yok, sanki kökümü kurudu. Kal sağlıcakla.

Unknown dedi ki...

Her olaydan bir ders almak gerekli Ali abi böyle aklımız başımıza geliyor.Öğreneceğim daha çok şey var.Bizim arkadaşlar biraz eriniyor tembbelik yapıyorlar.F1 için üzülmemek eldemi ne yapalım daha yapıcak bir şey yok senin canın sağolsun.