1 Temmuz 2008 Salı

Ne olacak benim arının durumu


Sayın Bakanımız Ali abinin gönderdiği kınalı kuzu geziniyor bu çerçevede, yumurta atmaya yer arıyor.İlk yavruları bu gun veya yarın çıkmasılazım 9 Haziran.da verilmişti 10 Haziranda geziniyor du kovanda.





Son yağan yağmurlar ne var yok yıkadı.Artık bal sezonu bitmiştir.Kimi çıtaların ust kısımları böyle sırlanmış durumda.Başka bloğlar daki abi,lerimin arılarına bakıyorum örtü tahtasına veya bölme tahtasına petek örmüş oluyor.Benimki ise nerdeyse hep aynı.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Peteklerin eski olmasından olabilir.genelde eski peteklerde çalışmak istemiyorlar sadece üst kısmı kabartıyorlar. eskilerden iki ay sonra verilenler dolmak üzere.ayrıca eski peteklerin bulundugu koloniler gec gelişiyor ve saldırgan oluyorlar.bu yorum resimde görünen eski peteklerden dolayıdır yoksa başka sebebleride olabilir.

yalovalı arıcı dedi ki...

arıcı kardeşim arının güçlü olması sadece arıcının bilgisine bağlı değildir.bir sürü etken birleşince arının istediği tüm şartlar gerçekleştirildiğinde arı o zaman durmaz yürür gider sen bile durduramazsın.senin arıların nerde iklim şartı nektar bolluğu falan arıya uygun değilse sen ne yaparsan yap arı istediğin gibi güçlenmez.mesela ilkbaharda arıları kanola bitkisinin yanında olan bazı arıcılarımız tüm çabalarına rağmen arılara oğul verdirmekten kurtulamadılar.ortam tam arının istediği gibi nektar akımı süper hava sıcak nem var ana arı yumurtlayacak yer arıyor harıl harıl yumurtluyor ve artk kovan dar geliyor oğula kaçıp gidiyor.sen sabah akşam besleme yapsanda şerbeti keki eksik etmesende doğal olarak gelen nektar gibi arıyı çalıştıramazsın.

özetle sen başkasının arılarını görüpte kendi arılarına darılma.umudunu hevesini kırma yolunda devam et gün gelir gezginci arıcılık yaparsın seninde arıların öyle istediğin gibi şurupluğun altına petek indirir bol bol resimlerini çekersin.yolun açık olsun...

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Yalovalı arıcı şahane bir yorum yazış,kendisine teşekür ederim.Eski petekleri arı daha çok sever.Hatta oğul yakalamak için bile eski petek kullanılır.Hele son bahara yaklaşılırken arı beyaz peteklere yumurta dahi atmaz.Bazı şeyleri yaşamak lazım,bilmeden böyle oturduğun yerden atarsan ortada kalır yorum.

Unknown dedi ki...

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim arılarıma en iyi şekilde bakmak istiyorum bununiçin sizlerden aldıgım yorumlar benim için önemli.