5 Ocak 2009 Pazartesi

2009 İLK DOMUZ AVI













Karlosun hoşuna gitmiş kar tadını çıkarıyor.






































Av vurulduktan sonra birer hatıra fotorafı çektirmek güzel olurdur heralde.













Köpekler artık prof oldu sayılır av köpeğinin önünde nekadar çok av vurulursa hayvan okadar ustalaşıyor.Bizim avcılar bu hafta yine boş geçmedi iki domuzda kaldılar.






Ne azı var değilmi aynı zamanda jilet gibi keskindir. Zamanında az köpek diktirmedik veterinere.



4 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Emrah bey o kadar vuruluyor,azalacağına dahada çoğalıyorlar,eğer mücadele edilmezse fındık,buğday,patates ürünü almak hayal olacak ,tabiatta denge bozuldu,domuzun düşmanı kurtlar yok olunca bunlar çoğalmaya başladı herhalde,insanlarada alıştılar köyün yanındaki ceviz bahçesine geliyorlar,zamanla evlerimizin yanınada gelecekler ,tüm avcı arkadaşlara selamlar ve rastgele diyorum.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Emrah bendede av tutkusu vardı,bu aralar gene resimleri gördükçe yaralarım azmaya başladı::))

Benim ilgi alanım tavşan ve keklik birde bıldırcın.Memelekette bol bol avlandım şimdilerde hele şehirde yaşıyorsanız av çok lüks bir şey oldu.

Bir kaç kez domuz avına gittik hiç denk gelmedi,ve çok tehlikeli av olduğu söyleniyor, avcılar genellikle bulundukları yeri terk ettiklerinden birbirini vuruyorlar.Domuz avıda ekip işidir,tek başınıza fazla şansınız olmaz.

Benim en ilgimi çeken domuzun azı dişini yeni gördüm,ben hep dışardaki dişlerini azı dişi sanırdım.Dışardakilerin ortasındaymış megersem kesici dişleri.Hep kafama takılırdı kazık gibi dişle nasıl köpegi kesiyor diye,saolasın onuda öğrendim.

Unknown dedi ki...

Emrah paylaşdığın resimler çok güzel teşekkürler.
Benim de sevdiğim bir konu avcılık.
Azı dişlerini ne yapıyorsunuz,almanlar 15-22 cm lik azı dişine set 4 parcadan oluşuyor 2 üst dişi ve 2 de alt dişlerini trofe tahtasına tutduruyorlar duvara asıyorlar ve buna çok paralar veriyorlar.
Bende bütün avcı arkadaşları selamlıyor rastgele diyorum.

Unknown dedi ki...

İlhami abi gerçekten domuz çok bunun bu kadar çoğalmasının sebebi dediğin gibi kurtların yok olmasının yanı sıra çakalların yok olması ilk başda geliyor.Dedemin zamanın da çakal ve tavşan çokmuş ozamanlar çakal postu para ettiğinden insanlarımız katetmişler şimdi bile bazı bilinçsiz avcılar çakalı denk geldiklerinde yine avlıyorlar.Dedem çakal ve tavşan avlamış şimdi ise domuz avlanmakta.

Ali abi av tutkusu bambaşka ben bile gidemesimde domuzu kovarken köpeğin sesini dinlemek halan beni heyacanlandırıyor.Bizde tavşan artık hiç yok ondan dolayı domuz avı ilk sırada.Domuz avı çoktehlikeli ve heyacanlı av bu avda babam ilk kez domuzla karşı karşıya kalmış tüfek bir tarafa kendi bi tarafa alışıyor yavaş yavaş.

Mehmet abi,domuzun dişleri vurulduğu yerde kalıyor.Bazıları etinide satıyor ama bizim avcıarın butur şansı yok.Büyük azı dişlerini ben aldırayım bundan sonra gerçi onu çıkarmakta meseleya gönderirim olmasa sana.

Sayın abilerim yorumlarınız için teşekkür ederim sağlıcakla kalın.